11 Eylül 2014 Perşembe

Saloni Mobilya’dan Filistin, Ürdün ve İsrail’i Kapsayan Distribütörlük Anlaşması

İnegöl’ lü mobilya üreticisi, Türkiye içinde 9 kurumsal mağaza, 60 satış noktası ile faaliyette bulunan, mobilya, koltuk ve oturma grupları üreticisi Saloni Mobilya, Filistin’in 20 yıllık sektör tecrübesi ile en büyük mobilya mağazalar zincirine sahip olan Rawaj Furniture ile işbirliğine gidiyor. Anlaşma çerçevesinde Rawaj Furniture, Saloni Mobilya Kurumsal Mağazaları ile mobilya satışı yapacak.
Bu işbirliği çerçevesinde Saloni Mobilya markasını kullanacak olan Filistin’ li Rawaj Furniture, markalaşma, reklam ve mağazalaşma için Saloni Mobilya adına 1,5 milyon dolarlık yatırım planı yapıyor. Ramallah ve Nablus kentlerinde açacakları 1.200 m2 lik iki mağaza ile mağazalaşma yolunda ilk adımlarını atacak olan Rawaj Furniture, bu yatırımlarla beraber yıllık 1 milyon dolarlık ciro hedefi koydu. Rawaj Furniture Genel Müdürü Abbas Al Assi, Saloni Mobilya gibi güçlü bir marka ile Filistin’deki güçlerini birleştirmekten çok mutlu olduklarını, ilerleyen yıllarda bu işbirliğini daha da ilerletmek istediklerini, Filistin, Ürdün ve İsrail’i de kapsayan bir distribütörlük anlaşması yapmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Halihazırda 45 ülkeye ihracatı olan Saloni Mobilya Genel Müdürü Haluk Özbek de konuya ilişkin olarak, bu anlaşmayla Mısır, Almanya ve İran’dan sonra Filistin, Ürdün ve İsrail de de mağazalaşma yolunda ilerleyecek olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.


Genel Müdür Haluk Özbek "14 yıldır sürekli olarak üretim altyapısı ve markalaşma yatırımları yaptıklarını, bunun karşılığında da Saloni Mobilya ismini markalaştırarak, tüm dünyaya değerli bir şekilde sattıklarını belirtti. Filistin’de Saloni Mobilya isminin markalaşacak olması, ülkemiz adına, mobilya sanayiimiz adına çok önemli” dedi.

10 Eylül 2014 Çarşamba

İnegöl’e Değer Katacak Büyük Proje: MOBİLİYUM

Saloni Mobilya Genel Müdürü Haluk Özbek’le İnegöl’ün yeni yüzü olacak projesi İnegöl Mobilya AVM hakkında bir röportaj gerçekleştirdik.



Bu fikir nasıl başladı?
  Tamamı kapalı bir mobilya AVM fikri kafamda oluştuğunda ilk olarak mobilyacı arkadaşlarımla fikrimi paylaştım ve projeyi detaylıca anlattım. Başta Zeki Kavas, Selim Bayraktar, Şefik Akyol, Halil Malkaç, Ahmet Güleç olmak üzere pek çok mobilyacı esnaf arkadaşımız projenin hayata geçirebilirliği konusunda destek verdi. Ardından projeyi ofisimizde tüm İnegöl’ lü esnafımıza anlattık. Projenin gerçekleşme koşulları ve detaylarını konuştuk. Her üyenin 200 Bin TL para yatırması gerektiğini ve toplam üye kapasitemizin de 50 üye ile sınırlı olduğunu belirttik. 5 gün gibi kısa bir sürede hesabımıza yatan 7 milyon TL, bize ve projeye olan inancın bir göstergesiydi. Tabi daha sonra projeye “B” etabını da ilave ettik. 2011 yılında arsa yerinin araştırmasıyla projeye start verdik ve bugünlere kadar getirdik. Şu anda inşaatımız hızla devam etmektedir.
  
Markalaşmaya bakış açınız nedir, özellikle Mobilya AVM’nin markalaşması için nasıl bir yol izliyorsunuz?

Bir kaynaktan besleniyorsanız diğer yandan da ona değer katmanız lazım. İşte bu mantıkla bakmak lazım duruma. İnegöl Mobilyası da İnegöl için bir hazine. Kullanmasını, değerlendirmesini bilirseniz burada başarılı olursunuz. İşin değer katma boyutunda ise reklam çalışmaları geliyor. İnegöl Mobilyasını ulusal boyuta taşımamız için reklam çalışmalarına ağırlık vermeliyiz.  Bir örnek verecek olursak sadece İstikbal’ in yıllık Bursa reklam bütçesi, İnegöl’ün toplam gelmiş geçmiş reklam bütçesinden 2 kat fazla. İnegöl için konuşuyorsak, reklam İnegöl’ün kârlılığını, İnegöl mobilyasının marka değerini arttıracak en büyük araçtır.
  
Mobilya Kent’in yeni ismi ne olacak?
Mobiliyum olacak ismimiz. Mobiliyum’un özelliği 365 gün ticaret! 

Mobiliyum’un tanıtımı nasıl olacak?
Ulusal ve uluslararası reklam çalışmalarına başladık. Amerika’da bir ofis açacağız. Ayrıca bir uçak kiralama düşüncemiz var ya da helikopter satın alacağız. Çünkü hızlı bir şekilde ulaşım sağlamamız gerekiyor. Bizim üyelerimizin 300 Milyon Dolar ihracatı, 1 Buçuk Milyar TL’den fazla ciroları var. Bu büyüklükteki bir ticaret hacminin böyle bir hizmeti hakettiği kanısındayız. Ayrıca dünyanın farklı noktalarında ofislerimiz olacak. İlk ofisimiz Amerika’da, ikincisi ise Ortadoğu’da olacak.

Mobiliyum İnegöl’e neler katacak?

İnegöl Mobilya’sının algısını değiştirecek bu proje. İnegöl’ün vitrini olacak. 365 gün fuar mantığıyla hareket edecek Mobiliyum. Oteli, Restoranı, otoparkları , kafeteryaları, hediyelik eşya satan dükkânları ile tam bir sosyal merkez olacak. Mobiliyum ihracata da hizmet edecek. Yurtdışından gelen misafirlerimiz hem turistlik amaçlı hem de ticaret amaçlı gelecekler. İki taraflı hizmet sunacak bu proje.